Lån til bryllup

Går dere med bryllupsplaner, men er usikre på hvordan dere skal få råd til et flott bryllup? Da kan et forbrukslån være løsningen.

En flott bryllupsfest

Et bryllup er for de fleste et av livets høydepunkter. Selvsagt er det dem som opplever å bli gift flere ganger, men de fleste gifter seg en gang i livet. Og til et bryllup hører det med en stor og flott fest samt etterfølgende bryllupsreise. En slik feiring skal markeres skikkelig og da er det trist om økonomien skal sette en begrensning for festen. Dermed ikke sagt at man trenger å gå amok i beluga kaviar, dyr champagne og 200 gjester, mindre kan også gjøre det. Det er dog liten tvil om at et bryllup koster penger. Avhengig av størrelsen på familien, stedet bryllupet skal holdes og destinasjonen for bryllupsreisen, så løper total summen fort opp i mange tusen kroner.

En bør ikke sette seg selv i unødig gjeld, men det finnes alltid unntak. Det er mulig å finansiere deler av festen med et forbrukslån. Det finnes mange aktører på markedet, som tilbyr større og mindre lån uten sikkerhet. Slike lån kan dere bruke til hva dere måtte ønske, også til bryllupet. Ofte kan det være en fordel å ha penger på kontoen, slik at en kan benytte seg av diverse tilbud der dere, for eksempel, må betale på forskudd for å oppnå rabatten. For at bryllupsreisen ikke skal koste for mye, må den ofte bestilles lang tid i forveien. Da kan det være greit å betale denne med et forbrukslån.

Låneprosessen og lånebløpet

Dere kan søke om å låne fra kr 10 000 og inntil kr 500 000. Trenger dere kr 50 000 for å gjøre bryllupet til en uforglemmelig fest, så er det enkelt å søke om et slikt lån. Det er mulig å nedbetale på lånet i inntil 12 år, men flere tilbyr også 15 års nedbetaling. Dog er det viktig å huske på at jo lengre tid dere bruker på å betale lånet tilbake, desto mer må dere betale i rentekostnader. Det lønner seg derfor å betale ned så mye dere klarer hver måned og på den måten spare en del penger på rentene. Hvor mye dere må betale i rente, er selvsagt vanskelig å si noe om på forhånd.

Lav, effektiv rente på lån til bryllupet

Den laveste renten på et forbrukslån ligger på ca. 10% effektiv rente. Hvilken rente dere må betale for et lån, kommer an på resultatet av kredittvurderingen. Denne vurderingen gjøres når dere sender inn søknaden og den vil avgjøre hvor mye dere får låne og til hvilke betingelser. Dere bør derfor søke hos flere ulike banker, slik at dere kan sammenligne tilbud. Den gjennomsnittlige renten er på ca. 15%. De med en solid inntekt og lite gjeld vil få en litt lavere rente, mens andre kan få en litt høyere rente. Dere vil motta svar på søknaden ganske kjapt. I mange tilfeller i løpet av en time eller to. Her vil dere motta et tilbud om lån samt få informasjon om rente, nedbetalingstid, etableringsgebyr og termingebyr. Se nøye gjennom tilbudene og velg det beste.

Mer om lån og bryllup:

http://www.klikk.no/forum/dinbaby/index.php/topic/141552142-er-det-bare-vi-som-ma-ta-opp-lan-for-a-holde-bryllupet/

http://www.dagbladet.no/2013/06/01/kjendis/klikk/bryllup/samliv/relasjoner/27471372/